Kartal yürekli muhteşem bir insan daha geçti bu dünyadan. Çok değerli dostumuz Hilmi Kuman, nam-ı diğer Hilmi Başkan. Genç yaşta yakalandığı amansız hastalığı bir kez yenme başarısını gösterdi. İmrenilecek kadar içten, samimi ve yürekten severdi Beşiktaş‘ını. Genç Beşiktaşlıların örnek alacağı bir kartal yürekti Hilmi Başkan.

Kapalı tribündeydi Hilmi Başkan, yeni açıktaydı, yeni açıktaydı, numaralıdaydı Hilmi Başkan. Kadıköy’de, Ali Samiyen’de, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir kısaca Beşiktaş neredeyse Hilmi Başkan oradaydı.

77’li yıllarda başlayan ünlü Suadiye grubunun ilk üyelerinden. 80 yıllarda Genç Beşiktaşlılar derneğinde devam eden Asya Kartalları’nın kurucularından Siyah Beyaz Derneği‘nin önemli neferlerindendi Hilmi Başkan.

Müze yapılırken Hilmi Başkan oradaydı,  2.km bayraktada Hilmi Başkan en öndeydi. Her düğün, nişan, sünnet ve güzel günlerde Hilmi Başkan, hastane, cenaze ve mezarlıktada hep vardı Hilmi Başkan..

Medya protestosunda da vardı, TFF önündede vardı Hilmi Başkan, BJK A.Ş. genel kurullarının vazgeçilmez katılımcısıydı Hilmi Başkan. Mesleği olan İMKB brokerliğinde borsada BJK tahtasının vazgeçilmez gönüllü Bekçisiydi.

Kısaca Beşiktaş, Siyah-Beyaz, Kartal-Karakartal olan her yerdeydi Hilmi başkan.

Öyle severdi ki Beşiktaş‘ını kurucusu olduğu grubunun ismini kızına verdi. Kızının ismi ASYA KUMAN‘dı…

Cenazesi de muhteşem oldu. Ne çok sevenin varmış Hilmi Başkan, eski ve yeni dönem yöneticileri, kulüp genel koordinatörü, öncelikle 40 yıllık tribün dostları ve başta Asya Kartalları olmak üzere Çarşı, Siyah Beyaz Derneği, BJK Dostları, Moda Kartalları1903 Karakartallar, 1965 Cemiyeti, Kadıköy Beşiktaşlılarİrlandalılar, Grup Simsiyah, Efsane Kapalı grubu, Haber1903, Forza Beşiktaş dergisi katılımlarıyla yüzlerce Beşiktaşlı, akraba ve dostları eşliğinde muhteşem bir topluluk gözyaşları ve alkışlarla uğurlandı Hilmi Başkan‘ı

Nur içinde yat, mekanın Cennet olsun Hilmi Başkan!

1903 Birliği, 9 Nisan 2011