Değerli Dostlar ve Beşiktaşlılar,

Hepimizin çok iyi bildiği üzere özellikle Beşiktaş Jimnastik Kulübünde 2004 yılından itibaren başlayan borçlanma süreci hızla yükselişini sürdürmektedir.

Borçlanma artışını iki ana bölümde inceleyebiliriz;

İçsel Etkiler:

Son yıllarda yapılan plansız, düzensiz ve fayda sağlamayan pahalı transferler, gelir artıcı pazarlama faaliyetlerinin istenilen seviyeye ulaşamaması, Şampiyonlar Ligi gelirlerinden yoksun kalmamız, yeniden yapılanma kararlarının alınmasına rağmen uygulanamaması, mali disiplinin sağlanmaması çok ciddi yükler getirmektedir.

Dışsal Etkiler:

Sürekli alınan saha kapatma cezaları yüzünden yaşanan gelir kayıpları, statlarda yaşanan olaylar sonucunda TFF tarafından verilen cezalar bütçemizi olumsuz etkilemektedir. Korsan ürün satışlarının engellenememesi, bir türlü önüne geçilemeyen sporda yaşanan menfi olaylar yüzünden destekleyici firmaların spordan çıkma kararları gibi dışsal etkenler gelir gider dengesini negatif olarak etkilemektedir.

Ekte okuyacağınız rapor ve bilgiler BJK Denetim Kurulu tarafından 17 Şubat 2015 tarihinde hazırlanmış olup tüm rakamsal değerler bu raporun içeriğinden alınmıştır. Bu rapor BJK Derneği 01.01.2014-31.12.2014 ( 12 Aylık ) tarihlerini BJK Futbol AŞ’nin 01.06.2014-30.11.2015 ( 6 aylık ) tarihlerini kapsamaktadır.

• PDF formatında raporu indir

Nisan 2015’te hazırlayıp yayınladğımız Mali, İdari ve Hukuksal Yapı Raporunu PDF formatta incelemek için tıklayın.

• Word formatında raporu indir

Nisan 2015’te hazırlayıp yayınladğımız Mali, İdari ve Hukuksal Yapı Raporunu Word formatta incelemek için tıklayın.

Saygılarımızla,