Son günlerde sosyal medyalarda iki kişinin görüşmelerinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Sayın Başkanı hakkında olduğu iddia edilmektedir. Şu ana kadar mevcut ses kaydının gerçek olmadığı, montaj veya dublaj olduğu yönünde taraflardan herhangi bir açıklama gelmemiştir.

Bazı hususların altını bir kez daha çizmekte fayda vardır.

• Beşiktaş Jimnastik Kulübü 1903 yılında kurulmuş olup 111 yıllık bir tarihi yansıtmaktadır, bu 111 yıllık süre zarfında Başbakan, Bakan ve Milletvekili ve üst düzey devlet görevlileri gibi birçok değerli devlet adamı güzide kulübümüzde Başkanlık ve yöneticilik başta olmak üzere birçok kurullarında görev almıştır.
  • Beşiktaş sevgisi dünyanın her yerine yayılmış, milyonlarca taraftarı ile ülkemizin göz bebeği nadide kulüplerinden biri olup ülkemizde kurulan ilk futbol kulübüdür.
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü uluslararası arenada birçok müsabakalarda ve birçok spor dalında ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü kurulduğu yıldan beri ülke sporuna binlerce sporcuyu kazandırmıştır.
  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü sadece bir futbol kulübü değildir, 20’den fazla branşta A takımları, diğer amatör branşlar, alt yapı takımları ile birlikte şu an 3.000’den fazla sporcusunu bünyesinde barındıran dev bir spor kulübüdür.

Kamuoyunu ses kayıtlarından anlayacağı gibi 111 yıllık köklü bir kulüp başkanı ve nezdinde milyonlarca taraftarı olan bir camia için sarf edilen sözler en hafif anlamı ile üzüntü verici ve düşündürücüdür.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü her ne kadar mevcut stat arsası T.C. devletine ait olsa bile kullanım hakkı kendi uhdesindedir. Stadın inşaatı ile ilgili resmi kurumların aldığı izin belgeleri eksiksizdir ve yeni stadının yapılması önünde hiçbir yasal engel bulunmamaktadır. Tüm yasal izinleri ile birlikte yeni stat inşaatı anayasal bir hak olarak ortada durmaktadır. Ayrıca Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne bu inşaattan dolayı hiç ayrıcalık ve imtiyaz sağlanmadığı kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Konu ile ilgili tek yetkili mercii T.C. mahkemeleri olduğu bir gerçektir.

Hal böyleyken resmi bir sıfatı olmayan yetkisiz kişilerin ve daha geçen sezona kadar aynı ligde yer alan bir spor kulübünün 2.ci başkanının ve Stat inşaatının Yapı denetim şirketinin genel müdürü stat inşaatını durdurma yönelik düşünceleri bile ülke sporu açısından son derece ürkütücüdür.

Ülke sporunun yaşadığı sıkıntılı sürecin spora darbe vuran bu tarz yaklaşım, düşünce, zihniyet ve anlayışlarla hiçbir fayda sağlamayacağı gibi henüz devam eden şike davasının inandırıcılığını kaybettirmekle birlikte bu dava hakkında birçok şüpheyi içinde barındırdığı inancındayız.

Ses kayıtlarındaki edep dışı sözlerle birlikte Stat inşaatının durulmasına yönelik girişim çabaları Beşiktaş Jimnastik Kulübü Sayın Başkanı ile birlikte tüm camiayı hedef aldığı bir gerçektir. Yapılmaya çalışan baskılar siyasi nitelikte olup Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün tüzüğünde yer aldığı gibi sadece bir BJK bir spor kulübü olup siyasetle kesinlikle ilgilenmediği tüzük maddeleri ile yasaklanmıştır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü camiası hiçte hak etmediği edep dışı sözlerden ötürü ve stat inşaatının durdurulmaya yönelik girişimlerinden adı geçen kişilerden samimi ve içten bir özür beklediğini kamuoyunun değerli bilgisine sunar.

Saygılarımızla,

328 Kongre üyesi ve camia mensubu arkadaşları adına