1903 Birliği, Logosu

1903 Birliği, efsanevi Kapalı Tribün’de 30 yılı aşkın bir süre önce başlayan, ortak sevgisi Beşiktaş olan, arkadaşlığın neticesinde ortaya çıkmıştır. Tamamı BJK Kongre üyesi, hatta bir kısmı şimdi Divan Kurulu üyesi, olan grup üyeleri çeyrek asırdan daha fazla olan bir sürede acı tatlı tüm günleri beraber yaşamışlar, nice tarihi zaferlere tanıklık etmişler ve canlı gözle izlemişlerdir.

Bugün ise bu “zamanının gençleri” Beşiktaş’ı bir dünya kulübü yapabilmek için düşünce ve projeler ortaya koymak istemektedir. Beşiktaş Kulübü’nün idari ve mali yapısıyla birlikte kendi geleneksel değerlerine bağlı olarak ilerlemesini sağlamak başlıca hedeftir. Temsil edilen tüm branşlarda yarışmacı kimliğiyle yer almasını sağlamak esastır.

1903 Birliği bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir.

1903 Birliği Misyonu

Mustafa Kemal Atatürk’ün tarif ettiği sporcu ruhunu takip ederek Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün değerlerini korumak için her yerde olan bir Beşiktaş derneğinden ziyade bir sivil toplum kuruluşu şeklinde çalışmak, düşünceler ve eleştirel yaklaşımlar üretmektir. Çeşitli aktiviteler ya da bilgilendirme toplantıları yoluyla Beşiktaş’ın tarihini korumak, saygınlığını artırmak ve bu vesileyle Türk sporuna katkı vermektir.

1903 Birliği Vizyonu

Açıklayacağı manifesto doğrultusunda 2035 yılında Beşiktaş’ın dünyanın en güçlü 35 takımı arasında yer alması için yol gösterici olmak, her türlü desteği tek çatı altında birleştirmek ve bu yönde azami katkı sağlamaktır.